Zaključci 2017

img

Zaključci Seminara “CESTE 2017″

Održavanjem 41. stručnog seminara o prometnoj infrastrukturi i  sigurnosti u prometu „Ceste 2017“, potvrđena je vizija, misija i cilj seminara o potrebi planskog, sustavnog i kontinuiranog unaprjeđenja cestovnog prometnog sustava kao važnog dijela tercijarne  gospodarske djelatnosti.

Unaprjeđenje planiranja izgradnje i održavanje cesta i cestovne infrastrukture, unaprjeđenje i implementiranje suvremenih tehničkih i tehnoloških sustava povezanih sa prometnim znakovima, signalizacijom i sigurnosnom opremom cesta, stvaranje preduvjeta za bolji i održivi razvoj ITS sustava, te povećanje subjektivne odgovornosti svih subjekata koji sudjeluju u stvaranju gospodarski održivog, sigurnog, suvremenog i ekološki prihvatljivog prometnog sustava, temeljna je poruka svih sudionika ovogodišnjeg seminara. Naime prezentacije, predavanja i radovi na seminaru koncepcijski i sadržajno bili su usmjereni prema ukazivanju relevantnim subjektima koji kreiraju zakonodavnu regulativu kao i subjektima koji planiraju, projektiraju i održavaju ceste i cestovni prometni sustav na potrebu poboljšanja i održivog razvoja cjelokupnog prometnog sustava.

Jedan od velikih doprinosa seminara svakako je neposredna međusobna razmjena iskustava sudionika koji su izravno uključeni u poboljšanja i održivi razvitak cestovnog prometa i prometnog sustava.

Posebno je važno napomenuti da i ovogodišnje visoko pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar Kitarović, predstavlja priznanje i značajan doprinos organizatorima seminara ali i podrška svim sudionicima za ostvarenje navedenih ciljeva.