Riječ dobrodošlice

img

fotografija_andreja

Poštovani,

zadovoljstvo nam je najaviti održavanje 42. stručnog seminara o tehnici i sigurnosti cestovnog prometa pod nazivom “CESTE 2018”.

Ovaj 42. seminar, tematski je povezan sa strateškim prostornim planiranjem razvoja cestovne mreže EU, sigurnosti cestovnog prometa, razvoju i implementaciji informatičkih sustava u funkciji gospodarenja cesta, inovacijama u području prometne signalizacije i mogućnostima korištenja fondova u cilju bolje energetske učinkovitosti i zaštite okoliša u prometu.

Posebno nam je zadovoljstvo istaći da je na dosadašnja 41. održana seminara gotovo svake  godine sudjelovalo oko 300 stručnjaka iz područja tehnike i tehnologije prometa, planiranja, projektiranja, građenja i održavanja cesta te sigurnosti cestovnog prometa. Posebnost seminara su izložbe na kojima domaći i svjetski proizvođači cestovne opreme i uređaja, prezentiraju najnovije proizvode koji znatno unapređuju prometnu infrastrukturu i sigurnost cestovnog prometa. Kvalitetu i značaj seminara u razvoju cestovnog prometa, osim dugogodišnje tradicije, potvrđuje i činjenica da je većina prezentiranih stručnih i znanstvenih radova implementirana u praktičnu primjenu na cestama i cestovnom prometu u Republici Hrvatskoj. Dodatno, značaj, kvalitetu i doprinos unapređenja cestovnog prometa ovog seminara već tradicionalno potvrđuju Predsjednica Republike Hrvatske, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Hrvatska komora inženjera tehnologije prometa i transporta, Hrvatski zavod za prostorni razvoj kao njegovi stalni pokrovitelji.

Predsjednica organizacijskog odbora

Andreja Pipić Feistritzer